HTML

Friss topikok

Itt az ősz... Mit tegyek, hogy egészséges maradjak? II. rész - Gyülekeznek a felhők... Hogyan öltözzek?

2008.12.25. 15:05 egeszseg

Egyéb elfoglaltságai miatt hosszú szünet után jelentkeztem csak második résszel! Ebben a részben fényt derítek arra, hogy, hogy védjük magunkat a hidegben-fagyban, esőben-hóban... Megpróbálom összeszedni szép sorrendben ezeket a témákat egészen a kis záportól a hóviharig...

Eső

Nem egy kellemes dolog mikor az ember csuromvizesen hazaér mondjuk egy fontos tárgyalásról úgy, hogy az öltönyének a szaga napokig egy vizes kutyára emlékeztet. Azon túl, hogy az eső bosszantó, mert csak két választásunk van, melyből az egyik az előbb említett, a másik pedig az akár órákon áttartó várakozás egy kapualjban, vagy más védett helyen. Ezt a kellemetlenséget már csak az tetézi, ha mégis rászánjuk magunkat a menésre, de egyik pillanatban egy húsz centi mély pocsolyában találjuk magunkat bokáig… Mit is tehetünk ezek ellen? Ma mindenki esernyővel jár, de azt minden ember elfelejti, hogy az esernyő csak a felülről érkező cseppek ellen véd, és az első erősseb fuvallattal, már ki is tépi a szél a kezünkből. Erre megoldást jelenthet a sokak szerint ódivatúnak és gyerekesnek minősített esőköpeny. Ezzel teljes ruházatunkat védhetjük, és biztosak lehetünk benne, hogy többé-kevésbé szárazon érünk haza. Ebben még a másik nagy előny, hogy igen olcsón, sőt egyszer-használatosként is megvásárolhatjuk, valamint nem utolsó módon az aktatáskában is elfér az iratok alatt. Ha nem kifejezetten elegáns helyre készülünk, hanem csak tennénk egy sétát a városban, vagy az erdőben, akkor már több lehetőségünk is van a szárazon maradásra. Itt már lábunkat is védhetjük, és erre a célra a PVC vagy Gumicsizma tökéletesen megfelel. Ez a párezer forintos eszköz igen praktikus az ilyen helyzetekben, habár a társadalom véleménye ezekről az eszközökről is az ódivatúság és a gyerekesség, pedig ne felejtsük el – mi is voltunk gyerekek. Én is kipróbáltam a csizmát és a köpenyt és nekem nagyon bejöttek, a ligeten végig sétáltam bennük és a barátomhoz szinte szárazon érkeztem a szakadó esőben, és még a hatalmas tócsák kerülgetésével se kellett foglalkoznom. A csizma fő előnye, hogy sok ideig is jó. Bátran lehet pár számmal nagyobbat venni belőle, és évekig nem lesz szükség a cseréjére. Ha csak városban szándékozzuk ezen eszközt használni, akkor elég egy kisebb szárú is, de ha eső után a kemény terepre (az erdőbe) vetemedünk ilyesmire, oda bizony nem árt a magasabb szárú társa. Ha pedig valaki 100%-os védelmet akar, akkor szerezzen be egy kétrészes, vagy kezes-lábas orkánruhát és bátran hordja a csizmával, és ne törődjön vele, hogy ki mit gondol. Röviden ennyi gondolatom lenne az esőről.

Az esővel szemben itt már nem elég a csapadék elleni védekezés, ebben az esetben a hőmérsékletre is gondolnunk kell. Sapka-Kesztyű-Sál… Hangzik fel a női hang mindig fülünkbe. De ennél többről van azért szó. Ha valaki egyszerűen melegen akarja magát tartani, akkor, egy-egy séta alkalmával, de ez nem mindennapi rendszerességgel történik, akkor tökéletesen megfelel az előző három ruhán túl, egy egyszerű, olcsó Sí overall. Ez a viselet is, mint sok más esetben már ódivatúvá avanzsált az emberek szemébe, pedig igen kényelmes és nem utolsó sorban meleg viseletről van szó. A másik lehetőség a rendszeresebben mozgónak a Síruha, mely áll egy nadrág és egy kabát részből. Előnye az overallal szemben, hogy míg abból esetleges szükségleteink kielégítésére ki kell szinte teljesen bújnunk, ezzel szemben a ruhát, mint egy egyszerű ruhát tudjuk kezelni. A cipő tekintetében bármilyen bélelt, meleg lábbeli megfelel, de ajánlottabbak a bakancsok, valamint a magas szárú cipők, mert ha már van egy jó ruhánk, akkor bizony félcipővel, hamar indulhatunk is haza, mivel könnyen beázik.

Figyelem! Ha bárki, az oldal által hirdetett bármilyen foglalatosságra, viseletre kedvet kap(ez azokra a cikkekre is vonatkozik amik ezelőtt születtek), akkor bátran írja meg, hogy ő mit gondol, mit tapasztalt azzal kapcsolatban. Kíváncsian várom a beszámolókat az egeszsegblog@gmail.com címre.

Figyelem! Ez a cikk nem minősül semmilyen szaktanácsnak. Arról amiben nem biztos feltétlenül kérdezzen meg egy szakembert!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegmegorzes.blog.hu/api/trackback/id/tr73841280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása